Tålamod

Ibland tar det på nerverna att meka. Började montera ihop vattenpumen i med nya lager, tätningar, fick göra en distanshylsa i mässing, allt passar bra ska bara montera pumphjulet. Värmer hjulet lite grand, pressar på det på axeln, då hörs det ett knäpp pumphjulet SPRACK.  Två kvällars jobb ,nya delar som är svåra att hitta igen är bortkastade, bara att bryta ihop och komma igen.   Kanske det går att andvända det gamla pumphjulet men det var inte bra.

NYA DELAR

   Ibland har man tur var på en marknad härom året tror det var i Nossebro, där hittade jag en repsats till Imperialens vattenpump i orginalkartong för 200 kr. Började att monetra den idag, men måste göra några bussningar först,
ÄNTLIGEN

Äntligen har jag fått ihop bromsservon efter letat efter delar i flera månader så är servon ihopmonterad, nu är frågan ifall den fungerar, men det är ett annat problem.


På gång igen

 Äntligen är mina packningar klara var och hämtade dom i Bankeryd igår.  Bra att veta, saknas några lager packboxar eller tätningar kan dom fixa fram det mesta, nytillverkar om det behövs, tätningen jag behövde till bromsarna fick dom nytillverka i ett gummi som tål bromsvätska kostade 100kr. Började riva det gamla traktorgaraget i lördags ska bli ny verkstad till nästa vinter ifall pengar och ork finns. Nu får man ladda batteriet för på lördag är Nascos årsmöte brukar vara lite tungt dagen efter.


förslappad

Har inte förtatt mej precis dom sista veckorna, men imorgon är sötebrödsdagarna över tillbaks till verkligheten.

Har börjat  på att riva det gamla traktorgaraget, där ska den nya verkstaden bli, hoppas att kunna fixa rivningen när det är skapligt väder så att man kan börja på det nya tidigt i vår. Mekar inget för tillfället, väntar på delar. Har funderat på att börja göra nytt elsystem, får ha det gamla som mall men har även kopplingsschema så det ska nog ordna sej, blir väl inte som orginal pga alla färgkombinationer på kablarna går ej att få tag. i.  Kommer att andvända nya kablar med plastisolering annars ska det vara textilkablar, vissa kopplinganordningar får nog bytas ut mot lite andra grejer. När jag  är ledig så krymper mina arbetskläder, får väl försöka att göra något åt detta problem.
sätter in några bilder från USA.RSS 2.0