SEMESTERVECKA???

Har haft semester en vecka, åkte och kollade på bonnadag i Vartofta och tittade  på både nya och gamla maskiner, tyvärr tog minnet slut i kameran så det blev inte så många kort.Denna traktorn heter Field Marchal en Engelsk maskin som startades genom att värma tändkulan med en blåslampa ställa motorn i tändläge stoppa i en patron liknande ett hagelskott i ett tändrör slå till på en avfyringsmekanism skottet går av  och slår igång motorn, genialiskt va. Ägs av br HjalmarssonDenna fina Viktor såg jag nästan varje dag för snart 35 år sedan, då Evert o Arvid Skoog  arrenderade en granngård till oss, dit kom dom i sakta mak 2 ggr om dagen på Viktorn. Idag ägs traktorn av Arvids barnbarn Daniel Skoog och så fin som traktorn är idag var den inte ens ny.

Har fått på plåten på verkstaden, men det var så djädra varmt att det gick inte ta i plåten när den låg i solen, men idag blev det färdigt tack vare min granne och kompis Urban, en timma efter vi var färdiga kom regnet, snacka om timing


Har mekat Chrysler i veckan också, tog loss fördelaren och åkte till Carlo som har en fördelarprovare, men den fungerade bra enligt mäster, enda var att vaccumklockan drar lite tidigt. Köpte nya tändkablar och åker hem för att stoppa tillbaka fördelaren, men bildjäveln går inte bra ändå. Får åka till PG Larsson i Tibro för att köpa ny rotor, stift samt fördelarlock och lite annat smått och gott, kunde inte handla hos Carlo för han var i Västerås. Sätter i dom nya grejorna men det blir inte bra ändå, tar bort vaccumklockan och då går bilen riktigt bra utom på tomgång då den missar på en burk ibland. Det blir nog att riva av topparna i vinter för troligen är en ventil otät.  Han också varit på Lisseberg en dag, satt asfoard på verkstadsbygget.  Det är rätt jobbigt att ha semester!!!


RSS 2.0